SPL

NIEUWSITEM: OJC Gaellus Tienray organiseert weekendfestival

OJC Gaellus bestaat 25 jaar en dat viert de jongerensoos uit Tienray op  vrijdag 24 en zaterdag 25 maart met een heus weekendfestival: Gaellus Lentekriebels Festival. Centraal staat het muzikale programma, dat een ideale cocktail is tussen zowel nieuwe als gearriveerde bands en lokale dj’s.

Gaellus Lentekriebels is het uitgelezen moment om de lente te kickstarten. Nieuwe en gearriveerde bands en dj’s in uiteenlopende genres krijgen dit feestweekend een kans het podium te pakken. Op vrijdagavond 24 maart is de jonge partyband Daredevils als eerste aan zet. Daredevils speelt mash-ups van herkenbare meezingers met verrassende twists waarmee de band al poppodia als Hedon en P60 platspeelde. De afsluiting van de avond ligt in handen van dj’s Roellerdisco en het OJC Niks dj-team.

Op zaterdag proberen nieuwe bands zich in de picture te spelen tijdens het open podium, dat om 15.00 uur begint. Daarna is het podium voor de meer gearriveerde acts, onder wie HMFA (hiphop), Playground Zer0 (underground pop), The Anaesthetics (alternatieve rock), Identity Circus (powerpop) en Darlyn (pop). De Tienrayse dj Wilhelm mag het festival afsluiten.

Bezoekers kunnen op vrijdag vanaf 20.00 uur en zaterdag vanaf 15.00 uur terecht in OJC Gaellus. Vrijdags is de entree 5 euro voor mensen boven de 18 en 2 euro voor bezoekers tot 18 jaar. Zaterdag is er gratis entree.