SPL

NIEUWSITEM: 27e Limburgse voorronde aanstaande zondag in Sittard

Op zondag 19 maart 2017 wordt voor de 27e keer de Limburgse voorronde van de landelijke wedstrijd Kunstbende georganiseerd in Schouwburg De Domijnen in Sittard. Meer dan 400 Limburgse jongeren uit de hele provincie laten hun creativiteit in acht verschillende categorieën zien, te weten: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Het programma begint om 12:30 uur en de prijsuitreiking zal rond 18:30 uur starten. De entree bedraagt €5,-. De presentatie is onder andere in handen van Juvat Westendorp (So You Think You Can Dance, Onze Jongens).

Van Eijsden tot Mook, ieder jaar weten honderden jongeren Kunstbende te vinden. Maanden van voorbereidingen gingen er aan vooraf: de organisatie van Kunstbende organiseerde wederom een intensieve promotietour op scholen door de hele provincie, open podia, workshops en selectierondes voor de populaire categorieën Muziek en DJ. Voor het vijfde jaar op rij breekt Kunstbende Limburg alle records. Wederom doen er in Limburg veruit de meeste jongeren mee aan deze landelijke wedstrijd, waar de organisatie erg trots op is. Limburg is uitgegroeid tot de grootste en meest toonaangevende provincie van Kunstbende! Het is geweldig om te zien dat zoveel jongeren in hun vrije tijd zo actief bezig zijn met kunst en cultuur.

Op zondag 19 maart laat al het aanstormend creatief talent uit onze provincie zien wat zij in huis hebben en wordt er gestreden om een plekje in de landelijke finale van Kunstbende. Deze wordt georganiseerd op zaterdag 1 juli in de Westergasfabriek te Amsterdam. Alle deelnemers worden per categorie beoordeeld door een professionele jury. Dit jaar heeft de organisatie van Kunstbende Limburg onder andere Max van Winkelhof (drummer Diggy Dex, categorie: Muziek), Elianne Zweipfenning (studente aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts, categorie: Dans) en Julie Droeghaag (Jeugdstadsdichter van Sittard-Geleen) kunnen strikken voor de jury.

Naast de vele optredens in de Grote-, Kleine- en Charles Eyck zaal van de Schouwburg zijn er een expositie-en filmzaal ingericht. In de foyer en wandelgangen van de Stadsschouwburg kunnen bezoekers gratis deelnemen aan creatieve activiteiten. Dit jaar is er ook weer de DJ school waar je onder begeleiding van professionele docenten de basisprincipes van het mixen en produceren leert. De openingsact is een dansvoorstelling van Dizzy Academy uit Venray. Zij wonnen vorig jaar de Limburgse voorronde van Kunstbende en werden tweede tijdens de landelijke finale.

Deelnemers van Kunstbende maken kans op vele (stimulerings)prijzen. Denk aan workshops, een fotoshoot, kaartjes voor Pinkpop en vele optredens op verschillende pop- en cultuurfestivals. Tijdens de Kunstbende Limburg Zomertour neemt de organisatie hun deelnemers mee langs grote Limburgse festivals om podiumervaring op te doen. Kunstbende is vooral een goede gelegenheid voor jong talent om podiumervaring op te doen en naamsbekendheid te genereren. Veel bekende artiesten begonnen ooit bij Kunstbende zoals Martin Garrix, DeWolff, Claudia de Breij, Jan Kooijman, Sanne Vogel en Howard Komproe.

27e LIMBURGSE VOORRONDE VAN KUNSTBENDE

SCHOUWBURG DE DOMIJNEN, SITTARD

ZONDAG 19 MAART 2017

Deuren open: 12:00 uur / Aanvang programma: 12.30 uur / Entree: €5,- (gratis toegang voor kinderen t/m 6 jaar)

Info: www.kunstbendelimburg.nl

Over Kunstbende

Kunstbende organiseert komend jaar voor de 27e keer dé landelijke wedstrijd voor jong- en creatief talent. In acht verschillende categorieën, te weten: DANS – DJ – EXPO – FASHION – FILM – MUZIEK – TAAL – THEATER, kunnen deelnemers hun werk en talent laten zien. In Limburg strijden jaarlijks ruim vierhonderd jongeren van Eijsden tot Mook om een plekje in de landelijke finale van Kunstbende. Door het enorme animo van jongeren in de categorie MUZIEK en DJ is de organisatie van Kunstbende Limburg genoodzaakt extra selectierondes te organiseren. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door Buro Pinkpop.